måndag 22 september 2008

Jungle fever

I kväll ska vi ge oss in i Försäkringskassedjungeln. Varken jag eller E har någonsin varit sjukskrivna, så vi ger oss in i det här med föräldrapenning utan att egentligen ha någon aning om vad det handlar om. Framför allt måste vi kolla upp hur vår privatekonomi kommer att se ut framöver. Det ska bli mycket spännande.

Min Kära Mor har ju nyligen fått stifta bekantskap med Försäkringskassan också. Hon fick sin hjärtinfarkt den 7 juli och var helt sjukskriven till den 7 september. 2 månader. När hon gick till sin läkare sa hon att hon skulle föredra att vara helt sjukskriven september ut och sedan kanske halvt sjukskriven hela oktober. Inte för att hon inte vill jobba utan för att kroppen fortfarande säger stopp. Av läkaren fick hon svaret att det inte var någon idé att han försökte sjukskriva henne helt utöver de 2 månader hon redan varit sjukskriven. Försäkringskassan skulle nämligen säga nej till det för alla vet ju att en by-pass operation är en skrattmatch för kroppen.

Det slutade med att Kära Mor fick bli sjukskriven på halvtid september ut. Det gick tydligen Försäkringskassan med på. Sedan ska hon jobba heltid. Inte svårare än så. Det "roligaste" med det hela är att förra veckan fick Kära Mor sin första utbetalning från FK. Bara dryga två månader har hon gått helt utan pengar. Tur att mina föräldrar har en buffert att ta av. Men hur går det för de som inte har det?

Jag ser verkligen fram emot kvällen...

Inga kommentarer: