tisdag 25 oktober 2011

Tummen upp

Vi håller på med operation "Sluta suga på tummen" här hemma. Hade Mira haft napp hade det nog känts okej att köra med den ett tag till. Men nu ser vi hur tänderna, bettet och tummen far illa så det känns som om det är hög tid.

Nu har vi en klistermärkestavla där Mira varje morgon får klistra upp ett fint klistermärke om hon inte sugit på tummen dagen innan och när det sitter tio klistermärken på tavlan då kommer belöningen. Då ska hon och jag ha en mysig dag med lunch på stan och så ska Mira få välja sitt alldeles egna nagellack. Och inte nog med det. Vi ska köpa sådana där små klistermärken som hon får klistra på naglarna också. Mira är tokig i nagellack (nagennack).

Hittills sitter det två märken på tavlan och i morgon lär det tredje komma upp. För att hjälpa henne på traven använder vi Stopp-och-väx och det har faktiskt inte varit några sura miner alls. Det känns som om hon är med på det här tåget så nu är det bara att köra.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Lycka till! Ellen, som blir 3 i januari, har själv valt bort nappen. halleluja! Inget skrik o bråk som jag föreställt mig.
Hon älskar också nagellack (nagekack heter det här), klistermärken låter skoj!

30-nånting sa...

Tack! Och vad suveränt att Ellen väljer själv sådär. Mira sa i söndags att hon hade slutat med tummen så då tänkte jag att vi testar och ser. Ta i trä, men det verkar faktiskt som om hon känner att hon vill sluta.