tisdag 9 mars 2010

Limbo

Vad är egentligen okej att säga till en alkoholist? Får man säga att man gärna vill prata med den personen när den är nykter? Eller förvärras saken då?

Jag tycker att det är så svårt det där. En vän på håll som mår så dåligt och är ensam och samtidigt känner jag att jag måste få ställa krav från mitt håll. Eller är det att vara en urusel vän?

I dag vet jag varken in eller ut.

4 kommentarer:

Esthrro sa...

Jag tycker inte att det är att vara en urusel vän när man visar att man bryr sig. Jag tror att det är viktigt att man håller sig lugn och inte är ilsken när man konfronterar en missbrukare (oavsett missbruk). Då kan det lätt bli att personen känner sig påhoppad på ett annat sätt och slår ifrån sig genom ilska själv. Men det är bara vad jag tror utifrån min erfarenhet. Hoppas det löser sig på något sätt.

30-nånting sa...

Esthrro, tack för ditt svar. Usch jag tycker att det är jättesvårt. Jag försökte förklara att jag gärna pratar med personen, men i nyktert tillstånd. I onyktert är det mest en surrealistisk upplevelse.

Anonym sa...

Jag tycker att du tänker helt rätt. Att säga att man inte vill prata när den andre är full är helt rimligt och visar på att det är fyllan, inte människan, man inte klarar av. Och ja, det känns jobbigt att sätta gränser eftersom det för en alkoholist känns som att man sätter gränser mot människan de är - en hel del av dem "har ju inga problem". Även om du inte känner det nu hjälper du bäst genom att göra precis som du gör. Varm kram.

30-nånting sa...

Tack för ditt svar Suz. Då kan jag fortsätta tänka och säga som jag gör.

Kram