tisdag 27 april 2010

Do's and don'ts

Jag klippte Mira i söndags. När det var klart såg hon ut ungefär så här:

Medan jag klippte henne skrattade jag och E så att vi grät.

Finns det en särskild plats i helvetet för föräldrar som oss?

onsdag 21 april 2010

I O U

E påpekade en smart grej i dag. Mira har ju fått plats på förskola i augusti och när vi tittar på vad det kostar så inser vi att hennes barnbidrag inte täcker den kostnaden.

Detta betyder ju att vi har en hel del kosing att inkassera när Lillan börjar dra in storkovan. 200 kr i månaden i ett par år plus ränta på det, det kan bli en fin liten semester för mig och E.

Stackars barn, inte ens två år och redan skuldsatt.

lördag 17 april 2010

Tre saker

Jag hängde på en utmaning hos Amanda som ser ut som följer:

Tre nya saker om mig:

1) Innerst inne ser jag mitt nya jobb som en övergångsperiod för jag tror att vi ska flytta till norr under nästa år. (E är inte med på noterna överhuvudtaget)

2) Jag är rädd för att jag ska bli en morsa som inte blir nöjd med två barn utan hela tiden kommer längta efter fler. Har kunnat tänka mig att bli gravid länge nu, men i anständighetens namn har vi sagt att vi ska vänta ett tag till. (Sedan är det bara att hoppas att det går vägen såklart)

3) Jag hade ingen frigörelseperiod från mina föräldrar i tonåren. Ingen riktigt stor i alla fall. Jag tror faktiskt att jag är inne i den nu istället. Jag känner mig konstigt frånkopplad från dem och trots att jag verkligen älskar dem framstår de ofta som trögfattade i mina ögon. Typiskt tonårigt va!?

torsdag 15 april 2010

Awakenings

Hur du vet att det var längesedan du gick och handlade:

Du blir helt förvirrad när du kommer in i chark- och ostavdelningen för att det helt plötsligt kommit upp dörrar framför hyllorna och det tar en evighet att fatta att det inte är skjutdörrar.

Och jag kan säga att jag saknar inte vårt ICA ett dugg. E kan gärna få handla för resten av livet om han så vill. Tur att vi får våra storhandlingar hemlevererade.

En extra bonus med att jobba är att jag kommer hem till färdiglagad middag varje vardagkväll.

Life is good!

måndag 12 april 2010

Babyshower

Min bästa vän, Bästa J eller Chloë som hon kallas här, fick en pojke i dag. Det hade ingen av oss trott när hon och Snuggles stod och renoverade sin nyinköpta lägenhet i går och vi kom och hälsade på. Men ut kom pojken.

Jag är så stolt över min älskade vän så jag tror jag ska spricka. Jag har gått runt och visat en bild på lillkillen för alla, mer eller mindre intresserade, på jobbet och jag går runt och bara längtar till jag får snusa lite på karl'n.

I och med att det blev en pojke har också statistiken visat att jag inte alls har någon känsla för det här med vilket kön det ska bli. Jag har nämligen trott det. Nu har jag prickat in 50% av alla mina gissningar och då är det väl lika bra att ge upp.

lördag 10 april 2010

Flåshurtig

I dag sprang jag min första icke skolorganiserade "löprunda" någonsin i livet. Det måste jag börja göra nu eftersom jag tydligen ska orka jogga en mil i början av september.

Observera att jag använder termen löprunda m y c k e t löst i detta inlägg. I fem minuter orkade jag jogga. Sedan hade jag lite lätt blodsmak i munnen.

E uppskattade att jag kanske sprang 500-600 meter.

Ska jag skratta och komma igen eller ska jag bara lägga mig ner och ge upp?

Damn you, tjejmilen.

Texta

Phew, nu har jag smsat alla som kan tänkas vara intresserade av att jag har bytt mobilnummer eftersom jag numera är anställd och har en jobbmobil.

Det är en sådan här grej som jag kan gruva mig för mycket länge. När det egentligen bara handlar om att sätta sig ner och gör't.

Men nu är det gjort!

Lite gurkstavar på det kanske?

måndag 5 april 2010

Interiör

Mira har haft sitt första "kasta sig ner på golvet och skrika"-utbrott i en affär. Och inte i vilken affär som helst.

I min värld uppstår sådana utbrott i leksaksaffären eller vid godishyllan. Vår dotter? Hennes sammanbrott kom på Hemtex när hon inte fick ta med sig den skira, vita gardinen hem.

lördag 3 april 2010

Påskpussar

För första gången sedan vi flyttade till Hufvudstaden 2003 firar vi påsk hemma, det vill säga i Hufvudstaden. Bara vi.

Det har hittills varit helt underbara dagar, med lugnt tempo, trevliga middagar med vänner och sol! Jag är så himla glad över min fina lilla familj och älskar när vi bara kan vara. Jag är lite dålig på det ibland, men nu känner jag hur jag bara inrättar mig i lunken och tar dagen som den kommer. Vi gör det vi känner för. Som det ska vara, med andra ord.