onsdag 13 juni 2012

Jag väntar under mossan - min lilla recension

Först och främst ska jag säga att jag läst allt av Amanda Hellberg och jag tycker att hon går från klarhet till klarhet. Hon är expert på att bygga upp en stämning där det känns som om vad som helst kan hända när som helst.

I den här boken skriver hon för en yngre publik, men gillar du en historia om en stark ung tjej som plötsligt finner sig ansikte mot ansikte med ett skogsrå, Näcken och en riktig otäcking som får det att krypa i kroppen ska du läsa denna bok.

Jag läste ut boken på en pendling tur och retur till jobbet. Historien har ett högt tempo och huvudkaraktärer som jag snabbt sympatiserar med. Jag gillar den här boken skarpt. Hade jag läst den när jag var 12-13 hade jag fullkomligt älskat den! Spänning, en gnutta skräck och ett litet löfte om framtida kärlek. Vad mer kan man begära?


onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen

I år är nog första året vi bemödat oss om att ändå göra något speciellt. Till exempel fick Mira köpa lite godis, hon har sprungit runt hela dagen i sitt sprillans nya Sverigeställ och så har vi ätit supergod middag med våra kära vänner. Ett plus var att tvååringen, två och en halvåringen och tre och en halvåringen faktiskt hade himla kul tillsammans i kväll. Vi behövde inte vara medlare utan kunde pimpla lite vin och observera i stället. Mycket skönt.

Dessutom började dagen så här!

måndag 4 juni 2012

Movin on up

Nu jädrar börjar det röra på sig. E har sagt upp sig i dag, jag ska säga till på måndag. Allt är fortfarande lite hemligt men om allt går som det ska flyttar vi norröver i september. Då är jag föräldraledig tills jag får ett jobb och E drar in storkovan under tiden.

Nu börjar det kännas sådär läskigt som det ska kännas när en stor förändring är på gång...

fredag 1 juni 2012

Skolk

I kväll kan man säga att jag skolkar lite. Har varit hemma från jobbet hela veckan med förkylningen från helvetet men i kväll drog jag och E ändå ut på krogen. Vad tusan, är morföräldrarna i stan och kan barnvakta gäller det att passa på. Dessutom har jag hunnit med både lite whisky och vin så förkylningen känns mycket bättre. En date med min man är aldrig fel. Än en gång slås jag av hur mycket vi har att prata om. Jag glömmer det ibland, mitt i vardagsstöket.