onsdag 30 maj 2012

Presentdags

När det är fotboll på tv som jag "tvingas" titta på (mot löfte om fotmassage) gläds jag åt min fina vän med kontakter som skickade den här boken till mig!

Nu blir det läsfest i soffan.

måndag 28 maj 2012

Pooper

Mira har börjat med kiss- och bajssnack för första gången. Det mesta kan få prefixen fis-, bajs-, prutt- och kiss-.

Häromdagen när vi lagade mat kom jag på att vi skulle äta fispinnar och pruttatismos och sen skrattade jag så
jag grät. Mira var dock måttligt road.

Det är nackdelen med barn, det går inte att skämta med finess med dem.

söndag 27 maj 2012

Mors dag

Jag har drabbats av en överjävlig förkylning. Den ligger och gror i bakgrunden och så smäller den till nu och då. Det är huvudvärk, snuva, halsont och den här förbannade hostan.

Jag är helt slut.

Värst av allt är att jag hör min mammas hostningar, dvs de jag störde mig på så mycket förut, varje gång jag hostar. Jag är min mammas dotter i alla fall, det är tydligt.

I dag är det mors dag i alla fall och Mira var på vår lokala marknad i går och fyndade. "Den kan du ha när du cyklar mamma" Jo tack! En present som gör att man skrattar så man gråter är en bra present...

söndag 20 maj 2012

Stilstudie

Jag är rätt konservativ (läs: feg) i min klädstil. Jag går på säkra kort och har nog ingen egentlig smak även om jag börjar lära mig vad som funkar på min kropp och inte. Dessutom är jag väldigt beskedlig vad gäller färger.

Den beskedligheten tar jag dock igen med råge vad gäller barnen. Här ser ni en stilstudie av Miraskrutt i helgen... En outfit man blir glad av om du frågar mig.

torsdag 17 maj 2012

Bittermandel

I dag är jag lite sur. E ska iväg på sin årliga golflånghelg och jag och tjejerna ska roa oss på egen hand. Känns lagom kul eftersom jag är dunderförkyld och med ett tålamod som redan är på minus. Jag vet att det kommer bli bra, på något sätt tycker jag att mitt tålamod dubblas när jag är ensam med illbattingarna. Men nu måste jag bara gaska upp mig så inte E åker hemifrån med dåligt samvete. Det mår ingen av oss bra av.

söndag 13 maj 2012

Sköna söndag

En glad tjej i sandlådan. En sovande tjej uppe i lägenheten. En glad man på golfrangen. En förnöjd mamma på en bänk i solen.

En skön söndag med mina mått mätt!

lördag 12 maj 2012

Fly fly fly

Duvklänningen är här! Ignorera stöket i förgrunden och den usla fotografen (jag) och se hur fint klänningen smiter åt om kurvorna. Jag har banne mig aldrig ägt en mer smickrande klänning. Mycket nöjd är jag. Och väldigt tacksam över att Holländskan iddes gå och köpa den.

tisdag 8 maj 2012

Se på mig

Nyss hörde jag en mormor ondgöra sig över sin dotter, inför sitt sjuåriga barnbarn. "Hon har ingen karaktär. Hör av sig i sista minuten med flit, det vet både du och jag." Och så där höll det på.

Jag skulle bli fullkomligt tokig om jag visste att min mamma pratade så där om mig inför mina barn. Jag är inte på något sätt perfekt, jag är väl medveten om min anala inställning till tider och mitt labila humör. Men jag behöver sannerligen inte hjälp med att underblåsa sådana tankar hos mina barn. Tids nog kommer de ändå att se mig som jag är och förhoppningsvis uppskatta mina goda sidor och göra narr av de dåliga...

måndag 7 maj 2012

Mardröm

Det är mitt i natten och jag vet inte hur jag ska våga somna om. Jag har precis vaknat efter en fruktansvärt vidrig mardröm och är alldeles stel i kroppen. Jag måste göra något annat en stund innan jag vågar blunda igen.

Drömmen: jag kommer till dagis och på en liten liten post-it står det att "Daniel" gått hem och att Mira är på sjukhus för hon har ramlat. Och så har de skissat upp ett fall på kanske 20-30 m i en gammal fabrik. Hon hittades vid levande stod det också. Och att hon hade ropat efter mig. När innebörden av lappen sjunkit in ordentligt vaknade jag.

Och här ligger jag nu...

lördag 5 maj 2012

When doves cry

Duvklänningen är på väg från Amsterdam as I write. Hurra!

Nu funderar jag skarpt på att beställa den turkosa också... Det får gå på familjens konto för själv har jag ingen kosing alls. Jag ska ju klippa mig den här månaden för tusan.

Lyxfällan nästa!

onsdag 2 maj 2012

Jag har snoozat alldeles för länge nu...

Vi var ju i Amsterdam i helgen. Det var otroligt roligt och så mysigt att bara vara med våra vänner, äta gott och dricka vin. Och så har vi tittat på tjejerna som har bråkat (Holländskans lilla tjej är nästan ett år yngre än Mira) och så har vi njutit av tystnaden när leken har funkat.

 Men jag känner mig så dum. Jag och Holländskan shoppade i söndags. Eller egentligen kan man knappt kalla det för shopping för vita Converse var minsann det enda jag skulle shoppa. Det hindrade dock inte mig från att titta i lite andra affärer. Inte mindre än tre butiker var vi inne i och inte mindre än fyra klänningar övervägde jag skarpt att ta med mig hem. Men ingen kvalificerade sig i mitt tycke. Inte då i alla fall. Nu ångrar jag mig gruvligt när jag inser att den klänning jag inte kan få ur huvudet inte finns att beställa på nätet och inte finns i någon butik här i Sverige. Men har jag riktig jäkla bonntur så finns den kvar i Amsterdam till helgen då Holländskan ska spana efter den... Håll tummarna. Nåväl, mina fynd i Amsterdam som inte fick följa med hem var dessa:
En klänning från Mango. Den var fin men alldeles för vit. Vit = får ej spilla på = inget för mig...

Här har vi ännu ett fynd som inte finns på nätet. En klänning från Esprit som jag hittade i två olika blå nyanser. Den satt som en smäck på men jag blev för snål och tyckte att jag minsann inte kunde punga ut med 800 spänn på en klänning. Särskilt som jag inte har några pengar... Bra tänkt där!


Det här var nog klänningen som satt allra allra bäst på mig. Den är figursydd utan att smita åt så alla skavanker doldes ypperligt. Och den är lagom kort för att framhäva min bästa feature (efter 34 år har jag insett att det jag får absolut mest komplimanger för från andra tjejer är mina ben så det har jag tagit fasta på). Men så var det färgen. Den finns i turkos, vilket jag i och för sig passar i men bara en kort tid under sommaren, och så finns den i aprikos som jag aldrig i livet kan bära. Så det fick bli adjö till den finingen på Oasis.


Så var det då denna. Duvklänningen från Oasis. Den här kan jag bara inte sluta tänka på. Jag provade den i M och det är väl egentligen för litet för mig, men den är väldigt stretchig och det där livet är väldigt smickrande. Jag kan inte sluta tänka på den. Känner ni inte det, att den hör hemma hos mig???!!!