fredag 27 april 2012

Amsterdam mon amour

I morgon drar vi iväg till Amsterdam hela familjen. Vi ska invadera Holländskans lägenhet, de stackarna får knö in sig i ett rum medan vår flock tar över resten av rummen i lägenheten. Vi är mycket spända på om Molly kommer ta sina första steg på holländsk mark. I övrigt tänker vi bara hänga - och dricka så många glas vin som vi hinner mellan blöjbyten och allmän logistik.

Ha en fin helg!

...lyckliga dar...

Jag passerade precis årets första studentflock. De hade lagt beslag på en uteservering och det stod en härlig stank av alkohol och svettig lycka om dem.

Jag kan inte låta bli att smittas av deras glädje. Jag minns hur hela min studentdag var som ett enda stort lyckorus. Jag älskade alla och alla älskade mig! Fler sådana dagar vore inte fy skam.

måndag 23 april 2012

Big boss

Jag går på utbildning på jobbet. En chefsutbildning, trots att jag inte är chef. Det känns lite som att jag inte har där att göra, samtidigt som det är superintressant. Så i vilken sekund som helst kommer jag börja chefa för fullt...

söndag 22 april 2012

Hårpiska

En frisyr jag aldrig kan förlika mig med är stubb plus en supersmal hårsvans, lång ska den vara, längst bak. Såg precis frisyren förevisas på en ärtig qvinna och hade svårt att vända bort blicken. Tanken bakom frisyren, någon?

lördag 21 april 2012

So far so good

Än så länge har vi tjejer det rätt mysigt faktiskt. Vi saknar E så klart men ibland är det faktiskt lättare att vara ensam med båda. Då kan de inte spela ut mig och E mot varandra och mitt ord är lag. Makten i det hörrni!

fredag 20 april 2012

Gräsänka

I dag är jag ledig, som en liten bonusdag med bebismys, eftersom E ska till London hela helgen. Just nu känns det väldigt harmoniskt (se bilder). Men fråga mig igen på söndag så kan det tänkas att svaret blir ett annat.

lördag 14 april 2012

På tal om kläder...

Mira har börjat bli så noga med vad hon har på sig. Det är bara vissa kläder som duger. Just nu är favoriten en cerise tyllkjol och en illgrön Bärgarn t-shirt. Om jag försöker få på henne något hon inte gillar blir hon GALEN. Som den här tröjan jag föll pladask för. Jag frågade om Mira ville att vi skulle köpa den och hon sa ett klart och tydligt Nej. Men jag mitt dumma spån lyssnade inte på det utan köpte ändå. Bara att hoppas att Molly är mindre nogräknad.

En era är över

Här ser ni två fullproppade påsar med barnkläder från storleken minikini, dvs 50, till storlek "nu börjar jag bli en liten person", dvs 62.

Av dessa två påsar ska en delas ut till Lärarinnan som snart blir mamma för andra gången och mamma till en flicka för första gången. Den andra påsen ska till Es kompis Cancerforskaren som blir pappa för första gången efter sommaren.

Kvar har vi bara några enstaka plagg som vi bara inte kunde skiljas från. Så det var det, nu blir det nog inga fler barn i det här hushållet. Snart säljer vi iväg Miras och Mollys ligg/sittvagn också till förmån för en nättare sittvagn till Morran.

Det borde kännas vemodigare än det gör, men innebörden av detta har nog inte slagit mig än. Det känns bara jäkligt skönt att rensa ut och skicka vidare.

torsdag 12 april 2012

Falsk flagg

Jag har skrivit det förr och nu kommer det igen. Mitt dubbelspel gör mig helt utmattad. Jag drömmer sådana stressdrömmar så det är inte klokt. Jag är sjukt usel på att hålla masken, men däremot är jag fortfarande bra på att ge järnet på jobbet och tur är väl det.

Tur också att jag inte är politiker...det hade aldrig gått.

onsdag 11 april 2012

Paltkoma

Vojne vojne, om jag inte visste att jag är extremt icke-gravid just nu skulle jag tro att jag var väldigt gravid. För herrrrrregud vad trött och orkeslös jag känner mig.

måndag 9 april 2012

Bunny

Så har en påskhelg raskt passerat. I vanlig ordning har vi fördelat vår tid rättvist mellan våra familjer i norr och som vanligt är vi rätt möra vid hemkomsten.

Mira har blivit sådan hemmakatt, hon har sagt varje kväll att hon längtar hem och sedan vi kom hem i eftermiddags har hemmet återupptäckts och återerövrats. Av min sjutimmarsstädning syns inte längre ett spår men livet är tillbaka i lägenheten och det är inte fy skam.

torsdag 5 april 2012

Perspirering

Alltså jag vet inte om det är mina extra kilon, åldern, min tjocka lugg eller min usla kondition eller om det är all of the above, men jag har börjat svettas så enormt i pannan. Om jag tar en rask promenad till jobbet så rinner det svett vid tinningarna. Fattar ni, det rinner! Detta har aldrig hänt mig förut. Inte ens när jag vägde fem kilo mer än jag gör nu. Kan det ha att göra med att jag börjat gå ner i vikt och kroppen har en massa skit den vill göra sig av med?

Hur som helst känner jag mig extremt ofräsch just nu.

tisdag 3 april 2012

Homestaging

Jag visar ju sällan bilder från vårt hem. Anledningen är enkel. Ingen blir glad av röran som vi aldrig orkar ta tag i. Men i söndags åkte E med tjejerna till norr och som jag har fejat. I dag kommer en fotograf hit för att fota lägenheten så att mäklaren har allt hon behöver när vi nu vill sälja. Så nu får ni också njuta av resultatet.

söndag 1 april 2012

Life swap

I går, när jag och E såg en otroligt usel film om två kompisar som byter kropp med varandra, började vi diskutera vem av våra kompisar vi skulle vilja byta liv med. Vi kom inte på en enda. Inte för att våra kompisar inte har roliga liv, men vi är rätt nöjda med vårt. Ganska skönt att slås av den insikten ibland.

(Att vi också kom på att ingen av våra kompisar skulle vilja byta liv med oss heller hör inte riktigt hit tycker jag...)