måndag 29 augusti 2011

Baby on board

Och nu så lipar jag lite åt Beyoncés lyckliga min när hon klappar sin preggomage.

Lite stört hur glad jag är för deras skull...

Easy A

Nej, det gick inte så bra med mitt nya actionspår. Filmen i sig var helt okej, men jag är alldeles för lättskrämd. Jag får fortsätta med mitt tv-serie tittande helt enkelt.

söndag 28 augusti 2011

Super 8

Jag vill se en riktigt bra rulle. Hemma i soffan.

Jag såg Bridesmaids för någon vecka sedan på bio och den var toppen, men jag vill mysa i soffan och se något som inte gör mig arg.

Tidigare har rom-coms varit min grej, jag har sett och gillat det mesta. Men nu står jag inte ut längre. Jag måste försöka hitta ett annat spår. Mitt nya spår blir lagomt slö action.

Jag såg Salt i somras och gillade den mycket mer än jag trodde jag skulle göra. I kväll testar vi I am number four. Nu får ni hålla tummarna för jag vill hitta ett nytt säkert kort att slötitta på nu och då.

fredag 26 augusti 2011

Tjejorna



Jag älskar de här två!

Men det är verkligen två helt olika sorters kärlek just nu.

Med Molly är det en mysig varm kärlek, där det mesta känns fluffigt och härligt. Kärleken är inte "besudlad" av några bråk ännu.

Å andra sidan är kärleken till Mira så otroligt mycket mer dynamisk och utmanande. Kärleken sätts på prov och den vacklar aldrig, trots att jag skakar av ilska ibland. Dessutom kan hon själv ge mig en kram och säga "Jag älskar dig, mamma" och då känns det stort och alldeles, alldeles underbart!

Hamster

Tillbaka i vardagen, med en dator som krånglar med r:en (dvs detta var en mycket jobbig mening att skriva), en stor tjej som precis börjat acceptera att alla hennes kompisar försvunnit och att en massa nya småttingar ska ta deras plats och en liten tjej som lipar så fort jag vänder ryggen till.

Dagarna susar förbi och jag är nästan så fet så att jag blir äcklad av mig själv. Perfekt då att jag och Chloë ska köra igång ett vad igen. Åtta kilo ska bort och flåset bli bättre - så att jag slipper gå runt i luftiga sommarklänningar hela hösten.

Molly är en gladskit, så länge hon får vara med. Bara någon sitter bredvid henne kan hon ligga och gurgla nöjt en bra stund. Men råkar hon känna att hon blir övergiven så blir det drama, på en gång. Tårarna sprutar och hon ser helt förstörd ut.

Mira har blivit så stor i sommar. Plötsligt kan vi prata och resonera med henne på ett helt annat sätt. Det är roligare att leka med henne och lyssna på hennes fantasier och hon älskar fortfarande att dansa.

Jag och E har haft en toppensommar tillsammans, vi har faktiskt lyckats utnyttja barnvakter och umgås en del och vi gillar varandra fortfarande, det gör vi.

De flesta dagarna är livet på topp faktiskt, och de dagar det inte är det försöker jag dumpa så mycket som möjligt på E. Det funkar det också.

söndag 7 augusti 2011

Sensory overload

Jag har varit på bio i kväll och precis när jag skulle kliva av bussen på väg hem kände jag den. Doften. Doften av skog, mylla, tallbarr. Den slog emot mig som en våg, förmodligen var det skogsmullen som satt precis vid utgången som utsöndrade den och jag minns.

Minns hur jag och min bästis, Hovmästarinnan, råkar på en porrgömma i skogen. Sådär som man kunde göra innan internet fanns. Jag kommer faktiskt inte ihåg vilka tidningar vi hittade men jag minns att de var små. Och jag minns särskilt novellen "Petting med morsan". En titel som genast väckte ett stort intresse hos oss. De luktade precis som skogsmullen på bussen gjorde. Han luktade som en porrgömma med andra ord. Nån ska väl göra det också...

Vacay

Det blev fyra veckor uppe i norr i sommar. Vi var smartare denna gång och delade upp vår tid på varje plats lite mer vilket gjorde att vi inte riktigt blev lika less på varandra allihopa den här sommaren. Inte riktigt i alla fall.

Men var är det med våra föräldrar och brist på vattentryck undrar jag? Att försöka ta en dusch i vattenånga är bland det mest irriterande jag gjort i sommar och jag kände mig inte riktigt ren förrän jag fick ställa mig i vår dusch med en duschstråle som dundrar ner i skallen på mig. Nu är jag hel, ren och ganska mullig. Status quo vill säga.