söndag 25 juli 2010

Semesterkoma

Det var längesedan jag jobbade. Det insåg jag nu när semestern började. Herregud vilken koma jag har varit, och i viss mån fortfarande är, i. Allt jag vill göra är att sova sova sova. Och Mira har valt denna vecka att tycka att allt efter 05 är uppstigningsdags. I morse - 05.15. Jag har aldrig känt mig så trött i hela mitt liv.

Men nu måste det vända. Något annat än att sova borde jag väl hinna med på fyra veckor eller hur var det nu? Jag kan i alla fall inte bli tröttare om jag nu ska leka optimist.

torsdag 15 juli 2010

Trollunge

Inspirerad av Amanda måste jag visa en bild av mig som mina föräldrar hittade hemma hos morfar och fotade av.

Jag tror att jag ser busigare ut på bilden än jag egentligen var. Notera också bössan i mitt knä. Min morfar är jägare så bössor och uppstoppade djur var inga konstigheter.

onsdag 14 juli 2010

Papercut

I dag slog det mig vilken enorm skillnad det är på böcker och böcker.

Jag har precis läst Digital Fortress av Dan Brown. Jag ryckte den från en bokhylla på jobbet och läste den med ett minimum av engagemang. Som vanligt blir det lite spännande på slutet men det är inte en bok jag kommer att rekommendera andra att läsa.

Så tog jag med mig Lilla Stjärna på tunnelbanan i dag. Inbunden! (dvs mycket jobbig att släpa på) Jag blev fast direkt. Läste på väg upp ur tunnelbanan. Läste i hissen. Drog av några sidor medan datorn startade.

Jag vill bara fortsätta läsa.

Nu har jag ingen aning om hur boken artar sig, men jag älskar det här. Den här förväntansfulla känslan av att jag är något bra på spåren. Det är skillnad på lort och pannkaka!

Packad

I morgon bilar E och Mira upp till norr. Alla pinaler är packade och som vanligt har vi tagit med oss alldeles för mycket. E är förvånansvärt lugn inför resan. Själv skulle jag nog vara lite hispig inför ca 12 timmars resa (då inkluderar jag alla raster de måste ta) norröver med Lillan. Men det är bra, det betyder att de kommer att ha en bra dag.

Mira och E har blivit världens team sedan jag började jobba. De har sin lilla värld de rör sig i och de verkar ha så kul tillsammans. Jag älskar att se dem tillsammans och blir så stolt när jag ser dem spankulera och filosofera. Mira har blivit så stor och jag fattar inte riktigt hur det gått till.

Själv har jag bara två kontorsdagar kvar innan jag kan ta en rejäl paus från jobbet. Det ska bli mycket skönt. Framför allt för att vi fortfarande har en värmebölja i landet och för att temperaturen på kontoret i går nådde 34 grader. Jag höll på att spy. På riktigt.

Nu hoppas jag ju självklart att värmeböljan håller i sig på min semester också. Jag vill bada! Vältra min vita kropp i havsvatten och soltorka på altanen. Läsa några sidor i en bok och umgås med Mira och E och resten av familjen och alla vänner. Det kommer bli fint det här.

fredag 9 juli 2010

Livet - eller något liknande

Det händer mycket just nu. Roliga och spännande saker som gör mig nyfiken och förväntansfull. Och hemska fruktansvärda saker som skär i hjärtat. Vi är inte drabbade av några hemskheter men en person i min närhet är det.

Ibland känns livet så orättvist. En vän som borde uppleva en förväntansfull och kärleksfull sommar får i stället genomgå den största krisen i sitt liv. Och det finns ingenting jag kan göra för att hjälpa till eller underlätta. Det är som det är.

Så det är det jag gör just nu. Försöker få rätsida på det här som liknar livet.

måndag 5 juli 2010

Weddingcrashers

Vi var på bröllop i norr i helgen. Mycket trevligt! Det var ett väldigt vackert brudpar och hela dagens inramning var härlig och kärleksfull. Som det ska vara på bröllop.

Men jag måste också säga att det var otroligt skönt att gå på ett bröllop utan att tänka "skulle vi ha gjort sådär?", "det där var en bra idé" eller "sådär ska vi absolut inte göra". Nu gick vi på bröllop och bara njöt. Dessutom fick vi dansa till vår bröllopslåt. Katie Meluas cover på Just like heaven. Och hångla lite. Allt som allt en toppenkväll!