tisdag 31 mars 2009

Tupplur

Det är den sista mars och vi är förkylda hela bunten. De senaste dagarna har jag försökt få Mira att sova mer än 45 minuter åt gången i sin säng på dagtid. I går sov hon i drygt två timmar och jag kände att vi var något finfint på spåren. I dag gick hon tillbaka till 45 minuter.

Men, jag tar gärna lite kortare sovstunder på dagen så länge hon fortsätter att sova från sju till sju (med ett litet avbrott för amning vid halv elva) som hon har gjort sedan i lördags.

Det här är verkligen livet i den L I L L A bubblan. Jag kanske tittar ut ur den en vacker dag...

måndag 30 mars 2009

Top Model in training

Så ofta som Mira blir fotad tror hon nog att hon ska vara med i Tyra Banks show härnäst. Vi övar för fullt på det som Tyra hela tiden pratar om. Mira måste "elongate the neck".

Det går sådär...

söndag 29 mars 2009

Glutenfri?

Jag är full av munkar, pistagelängd, chocolate chip cookies och chokladflarn.

Ett vanligt litet fika hos Hovmästarinnan och Kocken. Och jag åt nog lika mycket som de andra fem tillsammans.

Slanka linjen, någon?

lördag 28 mars 2009

Earth hour

För ganska precis ett år sedan förberedde jag mig för att dricka vin med Chloë och "fira" Earth hour. Bildbevis hittar ni här. Jag minns att vi slog i Svarens bok och jag frågade om jag och E skulle få barn. Det är för sent, var svaret jag fick.

En vecka senare fick jag veta att jag var gravid!

Den där boken kanske inte är så tokig.

fredag 27 mars 2009

Outing

Galejet i går var mycket trevligt. Men i dag har jag vinhuvudvärk (ett glas slank ner) och det känns lite skumt. Det var längesedan jag hade den här känslan och den är inte alldeles angenäm. Men som sagt, gårdagkvällen var väldigt angenäm.

Jag upptäckte en ny kille som sjöng fantastiskt och som ser ut som Sideshow Bob, Erik Hassle. När jag googlade honom insåg jag att jag visst hört honom tidigare. Han spelas rätt flitigt på radio. Det är han väl värd. Han har en underbar röst.



Men så var klockan nästan midnatt och jag skyndade mig hem till min älskade familj. Trots att kvällen var toppen var det hela tiden som om något fattades och när jag kom hem lades den sista pusselbiten på plats och jag somnade gott.

torsdag 26 mars 2009

Tittut

I kväll ska Den ömma modern iväg på galej med brudarna. Mira tycker att det är skönt att bli av med surpuppan. Mys med Den ömme fadern går ju inte av för hackor!

Kärring

I dag gick jag i solen och i fickan hade jag

- en påse Marianne.

Hej gammtant!

Men jag gillar Marianne, vad ska jag säga. Den nya Marianne-chokladkakan är helt gudomlig!

Surpuppa

De senaste två nätterna har Mira tyckt att det är en bra idé att vakna en gång i timmen för att få nappen tillbaka in i munnen. Det tycker inte jag.

Jag är ett vrak. Och till på köpet riktigt sur. Jag tar sömnbristen mycket personligt.

Stackars Mira som måste vara hemma hela dagarna med sin sura mamma.

onsdag 25 mars 2009

Fem minuter

I dag testade jag hur länge jag stod ut när Mira grät och ville ha nappen. Jag tänkte att om vi någon gång vill köra fem minuters-metoden kan det vara intressant att veta.

Jag klarade en minut!

Det känns som om det kommer att bli en hel del spring på nätterna hemma hos oss...

måndag 23 mars 2009

Lance Armstrong

Av någon anledning började jag tänka på barndomens cykelturer i dag. Ingenting gick upp mot frihetskänslan av att cykla nedför en backe med vindens sus i öronen.

Men det jag verkligen tänkte på var hur oerhört ont det gjorde när jag cyklade barfota och skrapade stortårna i marken. Ajje.

Och så när barfota fötter slant på tramporna. Killar säger att vi inte fattar hur ont det gör att slå sig på pungen. Men jag vill minnas att trycket från sadeln fick det att skallra i äggstockarna. Ont, ont.

Är det någon som haft lite trevligare tankar i dag kanhända?

söndag 22 mars 2009

Namedropping

Uttrycket "Kärt barn har många namn" har jag börjat förstå innebörden av nu. Förutom de uppenbara som lilla älskling, sötnos, gullegryn och andra sötsliskiga namn går Mira också under benämningarna Kräkan, Korven, Skorven, Skorpan, Lill-grisen och Drama queen.

Hon är ju bara tre månader än.

Vart ska detta sluta?

lördag 21 mars 2009

Ont när knoppar brister

Jag har gått och trott att graviditeten inte gav mig några bristningar eftersom magen är helt bristningsfri.

Jag har tydligen inte inspekterat min kropp tillräckligt noga.

Insidorna av mina lår ser ut som en karta över Mississippideltat!

Nåväl, ge mig ett par cykelbyxor så kan vi låtsas som om det här aldrig har hänt.

fredag 20 mars 2009

På skarpen

Jag har drabbats av hybris. Eftersom jag redan kommer i min brudklänning och dessutom har tappat alla graviditetskilon tror jag helt plötsligt att jag kan äta vad som helst, när som helst, hur ofta som helst.

Kan någon vänligen men bestämt få mig att fatta att det inte håller i längden!

Heartbeat

Sedan E:s föräldrar var här har jag haft en konstig känsla i kroppen. Som om hjärtat slår ett extra slag eller att en bubbla spräcks lite nu och då på vänster sida.

Mycket märkligt.

Jag undrar om jag kanske känt mig mer stressad av hela situationen med E än vad jag trott? Eller så kanske hjärtat måste slå ett extra slag för att ta hand om all kärlek som rusar runt i kroppen?

torsdag 19 mars 2009

Cover up

Var hittar man fina gardiner till ett bra pris? (Jag vill inte upprepa samma misstag som med trasan på väggen)

onsdag 18 mars 2009

Sy sömmar

På tal om Sowing the seeds of love. Jag förstod aldrig hur de kunde sjunga så fel. När man syr något syr man väl ändå sömmar - inte frön!?

Sowing the seeds of love

I dag fick jag Mira att skratta för första gången. Helt underbart. Nu ska det bli skrattfest varje dag här hemma!

Here comes the sun

Vi ska bli med persienner! Jag bestämde det i går när jag ringde runt och kollade upp priser. I kväll kommer en persiennman för att mäta våra sovrumsfönster och sedan lär det inte dröja länge förrän vi kan göra vårt sovrum riktigt mörkt. Det ska bli helt underbart! Vi har en rullgardin just nu, en rullgardin som man får dra ner jätteförsiktigt för att den inte ska hänga käckt på svaj. En rullgardin som inte riktigt har förstått att dess främsta uppgift är att stänga ute ljuset. När persiennerna väl är på plats ser jag fram emot att faktiskt kunna sätta upp ett par trevliga gardiner i stället.

Oj, vad skönt jag kommer att sova här framöver! Jag längtar redan.

tisdag 17 mars 2009

Stormsteg

E kör bil till jobbet i dag! Förstår ni hur stort det är!?

För någon vecka sedan var jag tvungen att hjälpa honom så fort han behövde lyfta på sitt vänstra ben. Han väckte mig på natten för att få hjälp med det. Och i dag kör han bil. Det tar sig!

måndag 16 mars 2009

Crazy in love

Jag vet inte, men är man inte lite störd om man inte riktigt vågar tänka på hur mycket man älskar sitt barn för att om man gjorde det skulle man förvandlas till en våt liten fläck?

söndag 15 mars 2009

Mello schmello

Alltså vad är det med oss svennar och disco-opera?

Jag bara undrar...

lördag 14 mars 2009

Tårtan

Efter århundradets i särklass tråkigaste kväll, jag och E bara längtade tills vi skulle få gå och lägga oss så att dagen skulle vara över (i och för sig hade vi ganska kul åt det), är det så äntligen lördag. Och inte vilken lördag som helst utan min födelsedag.

Hela 31 år har jag hunnit bli och det känns inte så speciellt. Förra årets födelsedag var så fantastiskt rolig så det tänker jag inte ens försöka toppa. Men i kväll ska jag och Mira på tjejkväll. Det blir middag, vin (förmodligen inget för mig) och Melodifestival.

Förut älskade jag Melodifestivalen, men på senare år har mitt intresse svalnat betänkligt. I år är första gången på länge som jag faktiskt har sett alla deltävlingar och det har inte direkt ökat mitt intresse. Men tillsammans med Chloë, Lärarinnan och Förskollärarinnan och så Mira såklart tror jag att det kommer att bli ett alldeles perfekt sätt att fira min födelsedag på.

Hoppas att ni har en bra dag också. Min födelsedag. Ät lite tårta vettja!

fredag 13 mars 2009

Plötsligt händer ingenting

Det var inte en ynka vinst på de två Trisslotter jag tjackade i dag. Är inte den här fredagen över snart?

Skitprat

Jag trodde att jag hade varit med om bajskalas tidigare, men jag antar att det är med bajskalas som vinterkräksjukan eller orgasm. Tror man att man haft det har man inte haft det för har man haft det V E T man.

I dag skulle vi skynda oss från BVC för att hämta E hos sjukgymnasten, slänga i mig mat och skynda oss tillbaka till BVC för den första träffen med föräldragruppen. Jag ammade Mira på BVC och hörde att hon gjorde i brallan medan hon åt men tänkte inte så mycket mer på det. Inte förrän jag ställde mig upp och såg några misstänka gula pölar på golvet. Jag hade en hel del att städa upp kan jag säga och lång tid tog det. Halva Mira var helt gul, jag hade skit på byxor, linne och tröja (och senare visade det sig att jag fick lite på jackan också). En av oss var grymt nöjd och somnade gott när vi åkte för att hämta E.

Vad var det för datum igen sa ni?

Dubbelt upp

Fredag den 13:e - igen!! Hur mycket ska mänskligheten behöva stå ut med detta år?

Tur att jag skrapade vår Trisslott i går så att de där 50 kronorna tillföll oss. Nu ska vi bli äckligt rika och spendera dag ut och dag in. Eller så blir det två nya lotter helt utan vinst, vem vet.

I dag ska Mira få sina första vaccinationssprutor. Jag gruvar lite för feber och det som Lillebror skrämde upp mig för - att Mira ska se helt livlös ut. Det händer tydligen för en procent av barnen och det är en procent för mycket om du frågar mig.

Men, det är ju fredagen den 13:e så vad kan gå fel?

torsdag 12 mars 2009

A groovy kind of love

Åh vad jag gillar min anka
Aj lööööv it!

Och den är så mumsig och gosig!

Hörru morsan, du rör inte min anka

Fattaru!!!


Alanis

Åh herregud vad ironiskt.

I förmiddags satt jag hos min oengagerade barnmorska och skröt om hur sällan Mira gråter, att hon är nöjd för det mesta och att allt går så himla bra.

Vi hann knappt ut i väntrummet så steg illvrålet upp ur Miras strupe. "Hon är hungrig" tänkte jag genast eftersom det var ganska längesedan hon åt. Jag satte mig tillrätta i soffan och lade henne till bröstet. Då blev hon helt skogstokig. Jag blev superstressad, vilket jag inte brukar bli i vanliga fall när hon gråter, och jag kände hur mina kinder började blossa. Vi gjorde säkert jättefin reklam för de blivande föräldrarna som satt i väntrummet.

Tillslut resignerade jag och lade ner Mira i overallen, försökte trycka in nappen och tänkte att jag får åka hem med en gallskrikande unge i vagnen. Men se, då blev hon from som ett litet lamm och låtsades som om ingenting hade hänt. Dessutom somnade hon så fort vagnen började rulla lite. Med knallröda kinder ville jag bara vända tillbaka och hojta till alla som satt därinne "Hon var trött - det var därför hon skrek!".

Då kände jag mig, än en gång, som en riktig nybörjare.

onsdag 11 mars 2009

Föräldraskap

Jag tror att en 10-poängs utbildning på universitetet i Föräldraskap hade varit något för mig. På snart tre månader har jag hittills lyckats med:

Att försöka tvångsamma Mira upprepade gånger vid samma tillfälle för att sedan inse att hon hade kissat ner hela sig. Det var alltså därför hon grät.

Knipsa Mira lite i fingret med en nagelknipsare. Jag märkte det inte direkt för lillan gav inte ett ljud ifrån sig, men ett litet sår på fingertoppen blev det.

Värma mjölken lite för varmt.

Att ge henne värmeutslag.

Att försöka ge henne värmeslag i en alldeles för varm overall.

Att kyla ned henne för mycket (det hände redan på BB minsann och vi fick skäll av en barnmorska).

Att göra henne mer flintis än hon redan börjat bli på grund av att jag inte kan låta bli att pillra på skorven hon har på huvudet. Jag upptäckte att det inte bara var skorv jag pillrade bort, ett par hårstrån hängde också med.

Att glömma bort hur lång hon har blivit så att hon fastnat med foten mellan mig och spjälsängen när jag ska lägga ner henne i sängen.

Tur att jag köpt en Kramosaurus till henne. Det måste kompensera allt jag redan hunnit utsätta henne för under hennes korta tid med oss. Väl!?

Mutan

Bilden lånade jag här.

tisdag 10 mars 2009

14 mars

Så vuxen som jag ska låtsas vara kan jag fortfarande inte låta bli att bli upprymd när jag ser mitt födelsedagsdatum på mjölkpaket och annat. Då känner jag att det är något kul på gång.

På lördag blir jag 31 och om någon hade sagt till mig på min 30-års fest att jag skulle ha en dotter som nästan är 3 månader om ett år hade jag skrattat den personen rakt upp i ansiktet. Tji fick jag!

måndag 9 mars 2009

Hairspray

Jag har en okänd man i min soffa. E har sparat sitt skägg sedan han skadade knäet och skägget har fått en imponerande längd. Men nyss sa jag att jag inte gillade det där skägget. Skäggstubb är mycket bättre. E försvann (läs: stapplade) in på toaletten och kom ut direkt från 70-talet.

Nu har han långa polisonger, mustasch och en liten fläck av skägg på hakan.

Det känns lite spännande att ha en främmande karl så nära inpå mig.

Possessed

Jag har drabbats av ha-begär. Och inte till vad som helst utan till min egen dotter. Är det inte sjukt att jag saknar henne trots att jag haft henne i min närhet hela helgen? Men nu är ju farmor här och då är det bara att kliva åt sidan. Mira har inte ens haft en chans att gäspa, så mycket uppmärksamhet har hon fått.

I dag åker de hem och det känns precis lagom. Nu får vi rå om Mira alldeles själva igen.

Men jag behöver uppenbarligen öva på att låta andra ta hand om vår dotter. Det här liknar ju ingenting!

söndag 8 mars 2009

20 år senare

I torsdags gick jag med solen i ögonen i princip hela promenaden. Det kommer att sätta sina spår i rynkorna - men det var det lätt värt.

Jag känner mig fortfarande upplyft av ljusterapin!

lördag 7 mars 2009

In-law

Svärföräldrarna är här nu och Mira får så mycket uppmärksamhet så hon vet inte vart hon ska ta vägen. Det är skönt och lite jobbigt på samma gång att ha dem här. Märklig känsla det där.

torsdag 5 mars 2009

Cheek to cheek

Dagens fråga:

Är det jeansen som är för tighta eller är det min röv som är för stor när jag får blåmärken på mina höftben efter en dags jeansbärande?

(Håller tummarna för tighthet. Hårt!)

Hide and seek

Vid nio i dag sa jag förvånat till E att barnmorskan inte hade ringt för att omboka vårt möte. E frågade när vi skulle ses och när han hörde att vi inte skulle ses förrän halv tre sa han att det var alldeles för tidigt för henne att avboka redan vid nio.

Mycket riktigt. Vid elva ringde hon och sa att hon hade fått förhinder. Det hela lät mycket mystiskt. Så nu får jag inte träffa henne förrän nästa vecka.

Jag tror att jag kan räkna på två fingrar de gånger hon faktiskt varit i tid och hållit den första tiden vi avtalat. Jag säger det än en gång. Slipper jag se henne efter det här är jag ganska nöjd faktiskt.

Core

I morgon kommer svärföräldrarna så mina få trista inlägg kommer att bli ännu färre och kanske en smula tristare också. Om det nu är möjligt.

Men först ska vi träffa min oengagerade barnmorska i dag. Det enda jag vill är att hon ska ge mig klartecken för att börja göra sit-ups*. I övrigt är jag inte så sugen på att någonsin träffa henne igen faktiskt.

Tur att jag älskar vår bvc-sköterska. Hon är underbar. Henne träffar jag gärna oftare!

*De få magmuskler jag hade tidigare står ingenstans att finna. I går försökte jag ta mig upp från golvet från liggande ställning med Mira på magen. Jag fick försöka få hela kroppen i gungning med hjälp av benen för att komma upp till sittande ställning och var helt färdig när jag väl kom upp.

onsdag 4 mars 2009

Sucker

I dag har jag varit på barnvagnsbio igen. Haha, jag är så värdelös. Jag ska aldrig förkasta något igen. Snart ser ni väl mig med en registreringsskylt under barnvagnen...

tisdag 3 mars 2009

Timmerstockar

Dagarna passerar i rasande takt. Från att Mira vaknar gäller det att se till att få i alla mat och dryck, att E har allt han behöver inom räckhåll och att Mira får sitt i form av pussar och kramar och prat. Det går faktiskt riktigt bra, förutom en rejäl dipp i går då det kändes ganska tröstlöst, men jag ser verkligen fram emot att E ska bli lite rörligare. Jag saknar honom som han är utan smärta. Jag och Mira gör allt vi kan för att hålla honom på bra humör. Mira är den som lyckas bäst konstigt nog.

Dagarna passerar i rasande takt ja. Och på kvällarna däckar jag i soffan. Det är läggdags vid halv tio varje kväll och i går slocknade jag i fåtöljen när vi skulle se Son of Rambow. Synd, för jag ville verkligen se den filmen. Men, är det sovdags så är det. Snart lägger jag mig väl samtidigt som Mira, vid sju.

måndag 2 mars 2009

Viktlös

En uppsida med mitt magbekymmer som höll i sig i en vecka är att de två kilon jag hade kvar efter graviditeten försvann som i ett nafs. Synd att degmagen inte ville försvinna samtidigt.

Halleluja

E är uppe på benen!

Okej, det är inte så många gånger per dag, men han kan röra sig lite i alla fall.

UPPDATERING: Jag ropade Hej lite för tidigt. E hade ännu inte försökt ta sig ur sängen. Det här är tydligen den värsta morgonen av dem alla. Nu försöker han få tag i knark. Hoppas att läkaren är en riktigt langare.

söndag 1 mars 2009

Loppa

Vasaloppsdag i dag och vi har inte druckit blåbärssoppa i soffan, men vi har ätit blåbärskräm. Mycket gott.

Mira tar just nu sin förmiddagslur och E försöker sitta upp i soffan en stund.

Själv känner jag mig faktiskt lite trött i dag. Att ta hand om en stor och en liten tar lite lätt på krafterna.